Termeni si conditii

Magazinul online BIOKARPET este administrat S.C. HELLENE INTERIORS S.R.L (denumita in continuare Vanzator), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40 / 13155/2012, avand CUI 30887045, atribut fiscal RO, CIF RO30887045, capital social 200  lei, sediul social in Bucuresti, Str. Moldovita, nr.4, sector 4 si punct de lucru in B-dul Unirii nr.69, bl. G2b, sector 3, Bucuresti  telefon +40-21-321-2065, fax +40-21-321-2067 si contul bancar cu numarul  ……………………………. deschis la CEC BANK-Sucursala Municipiului Bucuresti.

Va rugam sa cititi acest document cu atentie. Prin utilizarea site-ului BIOKARPET, vizitatorul (denumit in continuare Cumparator) isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile descrise mai jos (denumite in continuare Contract).

Contractul, o data incheiat, poate fi modificat doar cu acordul scris al ambelor parti.
Contractul poate fi modificat de Vanzator in functie de evolutia prevederilor legale, fara obligatia de a anunta in mod special acest lucru.
Prin crearea unui cont sau / si plasarea unei comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata.

In momentul plasarii unei comenzi in magazinul online BIOKARPET, Cumparatorul isi exprima acordul pentru metoda de comunicare electronica prin intermediul email-ului si / sau telefonic. Dupa transmiterea comenzii pe site, cumparatorul va primi un email automat care atesta doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discutiile telefonice, prin email sau pe alte cai cu reprezentantii Vanzatorului nu constituie acceptari ferme ale comenzii, si implicit NU semnifica incheierea contractului la distanta.

Cumparatorul are la dispozitie mai multe informatii despre plasarea unei comenzi online in sectiunea “Cum cumpar”.

 

Procesarea si confirmarea comenzilor
Vanzatorul va analiza comanda si va comunica rezultatul analizei catre  Cumparator.
Expedierea prin email de catre Vanzator a notificarii de livrare catre Cumparator, fara a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumparatorului, constituie momentul incheierii Contractului la distanta. Acest mesaj (notificarea de livrare) reprezinta anexa la Contract.

Produsele cuprinse in cadrul comenzilor acceptate de catre Vanzator vor fi livrate conform conditiilor stipulate privind plata si livrarea.
Cumparatorul poate anula o comanda inainte de a primi mesaj  ul de notificare a livrarii, prin transmiterea unui email catre office@biokarpet.ro.
Cumparatorul poate renunta la cumparare initiind procedura descrisa in cadrul sectiunii “Renuntarea la cumparare”.
Cumparatorul poate returna produsul / produsele respectand procedura descrisa in cadrul sectiunii “Returnarea produselor”.

 

Facturarea comenzilor
Fiecare comanda confirmata specifica produsele, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate. Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare.

 

Preturile si informatiile despre produse
Toate preturile prezentate in cadrul magazinului online BIOKARPET sunt exprimate in RON si includ TVA (24%). Preturile nu includ cheltuielile de livrare, cu exceptia cazurilor in care se specifica acest lucru pe pagina produsului.
Desi eforturile noastre de a lista preturile corecte sunt majore, un numar mic de produse din catalogul nostru pot avea preturi gresite. Pentru aceste produse, daca pretul corect este cu cel putin 10% mai mare decat pretul listat, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a va anula direct comanda.
Preturile tiparite pe factura fiscala emisa Cumparatorului vor fi identice cu cele specificate in mesajul de acceptare a comenzii de catre Vanzator.
Ne rezervam dreptul de a anula eventualele discounturi oferite Cumparatorului daca acesta va returna din produsele comandate si livrate de catre Vanzator.
Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a situatiei de pe piata mondiala. Din momentul in care vanzatorul a confirmat comanda cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate
Vanzatorul si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.
Imaginile produselor sunt prezentate in cadrul magazinului online BIOKARPET cu titlu de exemplu si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.).
Precizam ca intre data lansarii comenzii de catre d-voastra si data confirmarii comenzii de catre  Vanzator stocul de produse se poate epuiza, caz in care veti fi contactat pentru modificarea comenzii.

 

Plata
Produsele comandate din magazinul online BIOKARPET se pot plati in momentul confirmarii comenzii.
Modalitatile de plata acceptate sunt:

 • prin intermediul cardurilor bancare, online
 • prin transfer bancar,
 • ramburs.

In cazul platilor online folosind cardurile bancare, securitatea si validitatea autentificarii cardurilor va fi confirmata de procesatorul de plati electronice. Tranzactiile se realizeaza exclusiv prin sistemele informatice ale procesatorului online, in conditii de maxima securitate oferite de platforma euplatesc.ro. Nicio informatie legata de cardul Cumparatorului nu va fi stocata pe serverele Vanzatorului. Cumparatorul care plateste online trebuie sa furnizeze procesatorului numele de pe card, codul cardului (toate cifrele de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura. Sunt acceptate la plata cardurile bancare de debit, cele de debit cu overdraft sau cardurile de credit emise sub sigla MasterCard (inclusiv Maestro si Cirus) si VISA (inclusiv VISA Electron). Pentru platile cu cardul nu este perceput niciun comision suplimentar Cumparatorului. Vanzatorul este........ .Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda va fi procesata imediat. Pentru comenzi pentru care selectati metoda de plata prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar dupa confirmarea creditarii contului ePayment cu suma reprezentand plata integrala, introducandu-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

 

Livrarea comenzilor
Vanzatorul se obliga sa expedieze Cumparatorului produsele cuprinse in comanda acceptata in sistem de curierat door-to-door, la o adresa de livrare de pe teritoriul Romaniei, respectand termenele de livrare stabilite in momentul acceptarii comenzii.  Livrarea pentru produsele aflate in anumite promotii se va face conform regulamentului promotiei respective.
Vanzatorul va aplica tariful comunicat pe site pentru fiecare livrare sau in functie de regulamentul promotiilor active pe site in momentul comenzii.
Vanzatorul va ambala corespunzator produsele si va transmite urmatoarele documente insotitoare: factura fiscala, certicatele de garantie aferente, manualele de utilizare furnizate dupa caz, de catre producator sau de catre importator. Cumparatorul trebuie sa notifice prin email la office@biokarpet.ro , absenta oricaruia dintre aceste documente in termen de 24 de ore de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se furnizate.
In cazurile in care Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, daca este cazul, curierul va contacta Cumparatorul pentru a conveni detaliile unei noi livrari. Daca nici la a doua tentativa livrarea nu va fi incheiata, coletul va fi returnat Vanzatorului, care va anula comanda. Cumparatorul poate relansa comanda respectiva, urmand sa suporte costurile unei noi livrari.

Daca termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunta Cumparatorului termenul estimat pentru finalizarea livrarii. In cazul in care noul termen de livrare nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata, iar Vanzatorul ii va restitui Cumparatorului sumele aferente incasate in avans.
Daca informatiile legate de facturare si livrare furnizate de catre Cumparator sunt eronate sau incomplete, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email office@biokarpet.ro.
Ulterior prelucrarii comenzii de catre Vanzator, nu ne asumam raspunderea decurgand din transmiterea de catre dvs. a datelor eronate, si ne rezervam dreptul de a anula comanda.
Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata in momentul efectuarii livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a facturii fiscale in cazul livrarilor efectuate direct de Vanzator) si a efectuarii platii aferente integrale. Vanzatorul nu va autoriza curierul sa permita deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitarii eventualei contravalori a acestuia.
In cazul in care coletele prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, recomandam  Cumparatorului sa refuze receptia lor şi sa semnaleze acest incident imediat prin email la office@biokarpet.ro.
Cumparatorul poate obtine mai multe informatii despre livrarea unei comenzi online din sectiunea “Transport si livrare”.
Sesizarile referitoare la integritatea si/sau continutul coletelor se vor face in momentul livrarii prin redactarea unui proces verbal constatator in prezenta curierului . Orice reclamatie ulterioara cu privire la aceste aspecte sunt  nule si nu pot fi luate in considerare.

 

Garantie
Produsele cumparate prin intermediul BIOKARPET.RO beneficiaza de garantie, conform prevederilor legale in vigoare (OG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare) si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului. Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu putem elibera duplicate pentru certificatul de garantie.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie comerciala.
Garantiile aplicabile sunt cele prevazute de legile aplicabile si detaliate in certificatul de garantie emis de catre Producator/Importator .

In cazul solicitarilor nejustificate a garantiei, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a obliga Cumparatorul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului si a taxelor de transport corespunzatoare.
Vanzatorul declara pe propria raspundere ca produsele comercializate prin magazinul online BIOKARPET respecta cerintele referitoare la protectia vietii, sanatatii, securitatii muncii si protectiei mediului, in conformitate cu prevederile HG 1022/2002 si HG 457/2003. De asemenea,Vanzatorul declara ca echipamentele electrice pe care le comercializeaza respecta cerintele normativelor europene 72/23/EEC si 93/68/EEC, prevederile HG 992/2005 privind limitarea utilizarii substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, precum si prevederile HG 448/2005 privind prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice.

 

Renuntarea la cumparare
Cumparatorul persoana fizica poate renunta la produsele achizitionate din magazinul online BIOKARPET, in termen de 14 zile lucratoare de la receptionarea lor, conform prevederilor OG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, cu modificarile aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007, OUG 174/2008 si OUG 113/2009: “Consumatorul (conform legislatiei in vigoare, consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandesc, utilizeaza sau consuma produse ori servicii in afara activitatii lor profesionale) are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”.

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, in ambalajul original, cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente, cheltuielile de returnare find suportate de catre cumparator. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare, de uzura sau de consum si vor fi verificate pentru a determina integritatea acestora. In caz contrar, Vanzatorul isi rezerva dreptul de refuza returul sau de a percepe o taxa pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online BIOKARPET si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

Renuntarea la cumparare nu poate fi invocata in cazul produselor  pentru care a fost efectuata proba ori instalarea. Produsele pentru care s-a facut proba nu sunt considerate achizitionate prin comert la distanta. Acestea pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal si considerate corespunzatoare cu scopul si nevoile Cumparatorului.
Produsele aprovizionate pe baza comenzii Cumparatorului , in special dar nu exclusiv comenzile pentru mocheta, treverse, perdele, draperii, fac obiectul unui contract separat si nu vor putea fi returnate. Articolele care vor fi aprovizionate pe baza comenzii Cumparatorului vor fi semnalizate corespunzator pe site.

In urma primirii de catre Vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 30 de zile. Adresa pentru retur va fi comunicata Cumparatorului la momentul comunicarii solicitarii de retur.

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

Toate solicitarile de renuntare la cumparare se vor expedia pe adresa de email office@biokarpet.ro .
Cumparatorul nu va demara returnarea fizica a produsului inainte ca Vanzatorul sa proceseze solicitarea si sa ii furnizeze detaliile necesare returului (adresa pentru receptia marfii, etc)

 

Returnarea produselor
Cumparatorul persoana fizica poate solicita returul produselor achizitionate din magazinul online BIOKARPET in urmatoarele situatii:

 • Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site.
 • Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator. 

Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune completarea şi transmiterea de catre Cumparator a unui formular de retur, prin email la adresa office@biokarpet.ro.
In urma procesarii cererii, Vanzatorul ii va transmite Cumparatorului un email prin care il va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor şi numarul de inregistrare a returului. 
Cumparatorul trebuie sa mentioneze obligatoriu acest numar şi cauza returului intr-un mod cat mai vizibil pe coletul produselor.
De asemenea, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original şi insotite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.
Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzator a starii de nevandabilitate a acestora sau in cazul in care lipsesc documentele originale expediate la livrarea produsului.
Pentru produsele din categoriile mocheta, traverse, perdele, draperii, acestea fiind produse cu dimensiuni personalizabile nu se accepta returul.
Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator la adresa comunicata Cumparatorului prin email la confirmarea preluarii returului de la furnizor.

Situatiile de retur sunt detaliate mai jos. In anumite cazuri, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret, respectiv daca valoarea produsului inlocuitor va fi mai mica, va primi rambursarea partiala corespunzatoare. Toate costurile de retur şi transport vor fi suportate de Cumparator.

 • Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site
  Daca produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificatiile din oferta BIOKARPET, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia in vederea inlocuirii lui sau a rambursarii integrale a contravalorii.
 • Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator
  In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii..
  In vederea efectuarii returului, Cumparatorul are obligatia sa ambaleze produsul la fel cum l-a primit si cu acelasi tip de ambalaj. Produsele care contin accesorii se returneaza doar in cazul in care nu sunt descompletate (contin setul intreg de piese) si nu sunt deteriorate si/sau folosite.
 • Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, fire trase, pete de murdarie, arsuri, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare / garantie.
  Returnarea se considera finalizata cand Vanzatorul a receptionat produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care acestea se afla. In cazul in care bunul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Vanzatorul este inscris la ANSPDCP ( Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) sub numarul ………….. (conform  art. 24 alin. (3) din legea nr. 677/2001).
Orice informatie cu caracter personal transmisa de Cumparator prin intermediul site-ului      Vanzatorului este protejata, pastrata in conditii de maxima securitate si utilizata numai in scopul agreat de Cumparator in momentul colectarii, conform legilor in vigoare.

Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.
Cumparatorul are posibilitatea sa modifice informatiile cu caracter personal furnizate si sa filtreze mesajele pe care doreste sa le primeasca din partea Vanzatorului, prin accesarea sectiunii online “Contul meu” si logarea in contul personal.

 

Drepturile de proprietate intelectuala
Numele magazinului online si insemnele grafice sunt proprietatea S.C. HELLENE INTERIORS S.R.L si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
Numele si siglele persoanelor juridice, precum si denumirile produselor pot fi marci inregistrate ale proprietarilor respectivi. Pentru orice sesizare legata de drepturile de autor puteti trimite email la adresa office@biokarpet.ro.

 

Forta majora si litigiile
Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Prezentul Contract este supus legii romane.
Eventualele litigii aparute intre Cumparator si Vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente din Bucuresti.

 

Dispozitii finale
Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.