8 motive ca să alegi un covor de vîscoză

Pentru a te convinge să alegi un covor din vîscoză trebuie să cunosti în primul rând care sunt calitățile acestuia și cât de versatil este el, căci vîscoza este un material extrem de apreciat în modă, dar și pentru realizarea diverselor decoratiuni textile pentru casă.
 

Biokarpet
Biokarpet
 
Covor ORIGAMI 884-15
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 981 lei / buc

Ce este vîscoza?

Fibra de vîscoză se obține din celuloză regenerată din lemn, stuf, paie, planta de bumbac printr-un procedeu special de precipitare în baie de coagulare, prin care se consolidează filamentele de vîscoză. Este o definiție anostă și academică, însă tot ce trebuie să înțelegi din acest proces de producție al filamentelor de vîscoză este că aceast material provine din resurse prime naturale, ceea ce îi conferă calități asemănătoare cu cele ale fibrei de bumbac.

Vîscoza are o consistenta omogenă și densă, care nu se topește. Are o rezistență foarte bună la căldură, ca să îți dai seama de calitățile ei ignifuge este bine să știi că vîscoza supusă, perioadă îndelungată, la o temperatură de 150˚C se îngălbenește și își pierde din rezistență, fără a lua foc. Pentru că tot am menționat rezistența, trebuie scos în evidență acest aspect, deoarece vîscoza este extrem de rezistentă la uzură, la șocuri mecanice și la razele UV. Texturile din vîscoză se întrețin ușor, iar fibrele de vîscoză se pot vopsi și revopsi fără mult efort și fără să fie nevoie de tratamente speciale.

Biokarpet
Covor Comtesse 02M004 Ivory
Dimensiuni: Traversa cu latimea de 80 cm
Pret: 675 lei / mp
Biokarpet
Covor PRAGA 19083-035
Dimensiuni: 1.60 x 2.30 m
Pret: 2.522 lei / buc
Biokarpet
Covor Comtesse 02M002 Red
Dimensiuni: 2 x 2.90 m
Pret: 3.312 lei / buc

Combinații insolite care scot vîscoza în evidență

Fibra de vîscoză poate fi prelucrată în amestec cu fibre din bumbac, lână și poliester. Aceste combinații sunt folosite atât în realizarea obiectelor de îmbrăcăminte, a lenjeriei de corp, a accesoriilor fashion, dar și a diverselor accesorii pentru casă, inclusiv covoare, draperii sau țesături pentru tapițerii.

Covoarele din vîscoză sunt trendy

Biokarpet
Covor HIGHLAND 823-90
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 980 lei / buc
Biokarpet
Covor ICON 19933-030
Dimensiuni: 1.60 x 2.30 m
Pret: 2.210 lei / buc
Biokarpet
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 980 lei / buc


În realizarea covoarelor, vîscoza este folosită în proporții și combinații diferite. Astfel, în portofoliul Biokarpet există covoare produse manual, ce au în compoziție vîscoză în proporție de 100%. De asemenea, cele lucrate mecanic pot fi din combinații vîscoză și bumbac, vîscoză și lână, vîscoză și poliamidă. Cu siguranță, te întrebi care este scopul acestor combinații interesante. Fără să facem o ierarhie a motivelor pentru care vîscoza este folosită în combinații cu alte materiale îți putem spune că:

  • Firele de vîscoză pot fi lucioase, semimate și mate
  • Fibra de vîscoză are un luciu argintiu
  • Vîscoza este folosită în combinații cu alte materiale pentru ca a se crea un efect vizual 3D, prin contrastul cromatic și al texturilor materialelor folosite. Practic, combinând vîscoza cu alte materiale, modelele grafice ies și mai bine în evidență și sunt mai bine conturate
  • Prin combinarea vîscozei cu alte fibre se obțin materiale bune calitativ și la prețuri diferite. În funcție de buget, poți avea și tu un covor frumos, elegant sau modern și foarte plăcut la atingere.
  • Covoarele din vîscoză pot fi așezate și pe pardoseli încălzite, deoarece lasă căldura să fie difuzată în toată încăperea, fără ca respectivul covor să își schimbe aspectul sau intensitatea culorilor.
  • Covoarele din vîscoză sau in combinatii cu alte fibre sunt extrem de mătăsoase și plăcute la atingere, de aceea le recomandăm pentru toate încăperiile casei, mai ales dacă îți place să mergi în picioarele goale prin casă.
  • Covoarele din vîscoză și cele din vîscoză mixate cu alte materiale sunt călduroase, ideale să fie așezate pe pardoseli reci din piatră, plăci ceramice, beton amprentat sau vopsea epoxidică.
  • Covoarele din vîscoză se curăță la spălătoriile chimice, ca orice alta fibra naturala, și se întrețin facil, ca orice alt covor. Cele mai recente colectii de covoare din vîscoza beneficiaza de tratamentul „water repellant” care nu permite patrunderea lichidelor in interiorul covorului. Acest lucru se traduce in practica prin avantajul de a indeparta facil orice lichid care ar ajunge accidental pe covor, inclusiv cola, vin sau alte bauturi colorate, fara ca fibra sa fie afectata.

Biokarpet
Biokarpet
Covor ICON 19940-030
Dimensiuni: 1.60 x 2.30 m
Pret: 2.210 lei / buc