De ce sa alegi mocheta pentru casa ta?

Mocheta este unul dintre cele mai versatile produse folosite la nivelul pardoselii, fie ca finisaj uniform, fie pentru a imbraca anumite zone. Alege mocheta daca vrei sa ai o casa calduroasa, cosy si cu un décor seren.

Cate tipuri de mochete exista?

Biokarpet
Mocheta Villa Rosa 39
Culoare: Maro
Pret: 196 lei / mp
Biokarpet
Mocheta Villa Rosa 68
Culoare: Lila
Pret: 196 lei / mp
Biokarpet
Mocheta Villa Rosa 292
Culoare: Gri
Pret: 196 lei / mp

 

Principala diferentiere a mochetelor este data de destinatia lor, in sensul ca exista mochete create special pentru domeniul rezidential, iar altele sunt produse pentru zonele cu trafic intens, precum sunt spatiile comerciale si cele de lucru.

In ceea ce priveste mochetele rezidentiale, acestea au o serie de particularitati, care decurg din maniera in care au fost tesute. Categoria cea mai cautata de designerii de interior, dar si de propretarii de case sau apartamente sunt  mochetele pufoase. Acestea reprezinta o categorie destinata spatiilor cu trafic redus. Au o grosime cuprinsa intre 3-22 mm. Mochetele au doua straturi de suport, primar si secundar. Suportul primar este urzeala mochetei tesute si are rolul de a conferi stabilitate mochetei si de a pastra forma initiala. Exista doua forme de suport primar: tesut si netesut PP sau PES.

 

Biokarpet
Mocheta Nota roll 953
Culoare: Gri
Pret: 240 lei / mp
Biokarpet
Mocheta Nota roll 952
Culoare: Gri
Pret: 240 lei / mp
Biokarpet
Mocheta Nota roll 95
Culoare: Gri
Pret: 240 lei / mp

 

Trebuie sa stii ca suportul primar tesut, numit si woven are rolul de a sigila firele, inca din fabricatie. Acest procedeu are drept rezultat stabilitatea dimensionala, indiferent de procesele de curatare si de intretinere. Suportul primar netesut PP sau PES nu este abraziv, nu se valureste si asigura mochetei stabilitate dimensionala si termica.

 

Exista doua tipuri de suport secundar, care se aplica la sfarsitul procesului de tesere a mochetei: Ultratex (suport luxos din pasla, care confera confort sporit si o mai buna izolare fonica) si Action Back (suport tesut sintetic care face ca instalarea mochetei sa se realizeze cu usurinta).

Cum se monteaza mochetele?

Inainte de montare, lasa una sau doua zile mocheta sa se aclimatizeze in incaperea in care urmeaza sa o montezi. Mochetele pufoase sunt usor de montat pe orice suprafata plana, cu treceri de nivel, pe scari sau in zone dificile cu muchii rotunjite. Datorita tratamentelor aplicate, (teflonare, antistatic, water repellent etc) mochetele pufoase sunt usor de curatat si de intretinut, conform indicatiilor date de producator.
Pregateste, in prealabil suprafata pe care urmeaza sa aplici mocheta.

Suprafața-suport trebuie sa fie curată și netedă. In acest sens, iti recomandam sa  slefuiesti, grunduiesti si sa chituiesti micile neplaneități. Atentie! O mochetă veche nu este adecvată ca suprafață-suport pentru o mochetă nouă și trebuie îndepărtată. 
Montează mocheta cu direcția firelor în direcția principală de privire a încăperii, de regulă dinspre ușa camerei către fereastră. Mochetele sunt disponibile la diferite lățimi. Latimea rolelor de mocheta este de 400 cm, dar ea poate si achizitionata si pe dimensiuni customizate, in Romania fiind un serviciu oferit  exclusiv de Biokarpet. In acest caz, clientul poate opta pentru festonarea perimetrala, fara sa plateasca un cost suplimentar. De asemenea, poate fi achizitionata plinta din aceeasi mocheta, festonata pe o parte, care se aplica vertical, pe toate laturile incaperii.