Află care sunt tendintele in materie de covoare si mochete

Daca pana in urma cu un an eram tentati sa spunem ca ne facem cumparaturile pentru casa si pentru noi in functie de tendintele de sezon, anul acesta pandemia ne-a determinat sa fim mai atenti la utilitatea si la rezistenta produselor cumparate. Moda nu exclude functionalitatea unui obiect, iar marea satisfactie a oricaruia dintre noi este ca obiectul cumparat  sa intrunesca mai multe caracteristici: trendy, usor de intretinut, rezistenta in timp si pret corect. Ca sa te bucuri de aceste atuu-ri, este bine să afli care sunt tendintele in materie de covoare si mochete!

Cum stii daca un covor este la moda?

Moda trece, moda vine! Cat de pregatit esti tu si casa ta sa intampinati noile trend-uri? Ca sa fii in pas cu moda nu inseamna sa depui eforturi constante sau sa investesti sume considerabile pe achizitii care sa maguleasca orgoliul si exigentele unui estet rupt de realitatea cotidiana. Acest lucru l-am descoperit in timp, mergand an de an la targuri de profil, prin intreaga Europa, la Heimtextil, Ambiente, Maison&Objet, London Design Week. Moda in ceea ce priveste covoarele si mochetele nu inseamna doar colectii noi, care se supun unor rigori estetice si grafice, inseamna detalii mult mai subtile, care tin de natura fibrelor folosite, de manierele inovatoare de tesere, de tratamentele speciale care fac din covoare si mochete investitii sigure pentru o viata, indiferent de gradul de utilizare. Deci, nu te ghida doar dupa aspectul inedit al covorului sau dupa textura imbietoare la atingere! Intotdeuna, cand cumperi un covor incearca sa afli dincolo de numele brandului si de cat de recent este modelul, detalii amanuntite. Chiar daca vei pune in dificultate pe multi dintre comerciantii de covoare, merita sa afli multe amanunte despre covor sau mocheta. Atunci cand ti se vor oferi cu generozitate informatii tehnice si estetice, vei putea lua hotararea corecta si vei cumpara covorul potrivit casei tale, corespunzator tuturor exigentelor pe care le ai.

Secretele unui covor si a unei mochete la moda

Nu exista o ierarhie fixa intre optiunile cumparatorilor referitoare la mochete si covoare si in definitiv este normal sa se intample asa, avand in vedere ca alegerile pentru a acoperi si impodobi o pardoseala tine de tipicul ambientului, de stilul arhitectonic interior si de stilul de viata al proprietarilor casei.

Cand cumperi mocheta ia in calcul cateva detalii importante

In ceea ce priveste mocheta, tine cont de cateva detalii tehnice, care nu depind de moda, ci de rezistenta in timp, ceea ce da calitate produsului.

Mochetele de calitate, precum sunt cele din portofoliul Biokarpet, au doua straturi de suport, primar si secundar. Suportul primar este urzeala unei mochete tesute si furnizeaza stabilitatea acesteia si pastrarea formei. Exista doua tipuri de suport primar: tesut si netesut PP sau PES. Suportul primar tesut (woven) este recunoscut pentru excelenta sigilare a firelor in procesul de fabricatie, toleranta admisa redusa a numarului de noduri pe metrul patrat si stabilitate dimensionala. Suportul primar netesut PP sau PES este recunoscut pentru faptul ca nu este abraziv, nu se valureste si asigura mochetei stabilitate dimensionala si termica. Suportul secundar este aplicat in etapa finala a procesului de productie. Exista doua tipuri de suport secundar: Ultratex, un suport luxos din pasla care confera un confort deosebit si o mai buna izolare fonica si Action Back un suport tesut sintetic care face ca instalarea mochetei sa se realizeze cu usurinta. Mochetele pufoase sunt usor de montat pe orice suprafata plana, cu treceri de nivel, pe scari sau in zone dificile cu muchii rotunjite. Datorita tratamentelor aplicate (teflonare, antistatic, water repellent etc) mochetele pufoase sunt usor de curatat si de intretinut, conform indicatiilor date de producator. Latimea rolelor de mocheta este de 400 cm, dar ea poate fi achizitionata si pe dimensiuni customizate, in Romania fiind un serviciu oferit  exclusiv de Biokarpet. In acest caz, clientul poate opta pentru festonarea perimetrala, fara sa plateasca un cost suplimentar. De asemenea, poate fi achizitionata plinta din aceeasi mocheta, festonata pe o parte, care se aplica vertical, pe toate laturile incaperii.

Biokarpet
Covor HIGHLAND
Cod: 823-96
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 980 lei
Biokarpet
Covor HIGHLAND
Cod: 824-91
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 980 lei
Biokarpet
Covor HIGHLAND
Cod: 821-96
Dimensiuni: 1.55 x 2.30 m
Pret: 980 lei

Dupa ce te ghidezi cand achizitionezi un covor?

Chiar daca intr-o prima faza iti va face cu ochiul imprimeul covorului, nu te indeparta de la criteriul calitatii acestuia. La moda si foarte rezistente sunt covoarele, realizate din fibre naturale si sintetice, tratate water repellent. Acest tratament sporeste rezistenta covorului la umezeala sau lichide, practic fibrele sunt camuflate intr-o bariera de protectie care nu lasa lichidul sau umezeala sa patrunda in profunzime. Deci, oricat de neindemanatic ai fi, covorul tau va arata mereu ca nou, caci nu se va pata cu vin rosu ori cafea.

O alta caracteristica a covoarelor la moda tine de corelarea producerii covoarelor la tendintele ecologice mondiale. Mai succint spus, sunt in trend covoarele realizate din poliester reciclat, care este la fel de rezistent si are o durata de viata la fel de mare ca si fibrele sintetice produse prin tehnologii clasice. Poliesterul reciclat este un produs eco-frendly al carui proces de fabricatie nu implica un consum mare sau emisii de noxe; in plus intretinerea unui covor realizat din poliester reciclat nu impune folosirea unor substante chimice.

Si totusi… moda inseamna vizual. Asa este! Nu ne indepartam de subiect si iti spunem ca la marile targuri brandurile cunoscute au lansate colectii care au ca numitor comun originalitatea si reinterpretarile stilistice. Sunt la mare cautare si vor fi ani buni de aici incolo, covoarele in al caror pattern se regasesc mix-uri de stiluri, adica modele clasice reinterpretate intr-o maniera moderna sau modele moderne tesute astfel incat sa aiba un aspect vintage.

Biokarpet
Covor Nota
Cod: 18611_020
Dimensiuni: 0.80 x 2.20 m
Pret: 898 lei
Biokarpet
Covor Sabrian
Cod: 16787/71
Dimensiuni: 1.6 x 2.3 m
Pret: 2.134 lei
Biokarpet
Covor Sabrian
Cod: 16603/95
Dimensiuni: 1.60 x 2.30m
Pret: 2.134 lei

Tine cont de aceste detalii ca sa cumperi mocheta si covorul potrivit, care nu se vor demoda curand si care vor scoate din anonimat  casa ta.