Covoare pufoase. Pentru zile călduroase

Chiar dacă zilele friguroase vor trece în curând, rămâne acea plăcere inegalabilă de a păși pe suprafețe moi și calde, prin toată locuința. Ca să te bucuri de un astfel de confort ia-ți drept aliat covoarele pufoase realizate din materiale naturale sau din materiale din noua generatie, obtinute prin procese industriale care pastreaza aspectul natural dar sunt „eco friendly” si „animal friendly”.

 

Ce tip de covor îți aduce zâmbetul?

Covoarele realizate din materiale naturale, precum sunt lâna, bumbacul sau blana au marele avantaj că, indiferent de maniera în care sunt țesute îți oferă o senzație specială atunci când pășești pe ele. Fie că sunt țesute plat, texturat sau cu fir lung, aceste covoare, prin natura materialului din care sunt confecționate aduc un plus de căldură interiorului. Din acest motiv aceste covoare se pretează a fi așezate, în special pe pardoselile mai reci, din piatră, marmură, travertin, ciment, microciment sau mozaic.

Alegerea covorului pufos este o chestiune de gust, căci în general sunt covoare uni, vopsite cu vopseluri naturale. Deci, singurul criteriu după care va trebui să te ghidezi este cel de factură cromatică. Armonizează culoarea covorului cu celelalte elemente din încăpere, precum sunt finisajele sau piesele de mobilier.

Este cunoscut faptul că materialele naturale, bumbacul, lâna și blana sunt foarte rezistente și de aceea designerii de interior recomandă folosirea covoarelor din aceste materiale chiar și în încăperile în care există încălzire prin pardoseală, deoarece nu împiedică transferul de căldură în încăpere. În plus calitatea și aspectul covoarelor va rămâne intact. Atenție! Va trebui totuși să ai grijă să nu plasezi aceste covoare în preajma surselor mari de căldură precum sunt șemineele, ventiloconvectoarele sau grilele de ventilație.

Comparativ cu alte tipuri de covoare, cele realizate din lână, bumbac și blană naturală sunt mai ușoare, deci le poți schimba poziția ori de câte ori vrei fără să întâmpini vreun efort.
Acestă trăsătură a covoarelor pufoase îți oferă libertatea de a le contextualiza atât în ambientele clasice, ori shabby-chic sau nordice. Practic nu există stil de design interior în care astfel de covoare să nu se preteze!

În ce ambiente se potrivesc covoarele pufoase?

Alegerea covorului pufos este o chestiune de gust, căci în general sunt covoare uni, vopsite cu vopseluri naturale. Deci, singurul criteriu după care va trebui să te ghidezi este cel de factură cromatică.

Biokarpet
Lapin Skin LT Beige 12
Culoare: Bej
Pret: 429 lei / buc
Biokarpet
LAPIN SKIN PINK 07
Culoare: Roz
Pret: 343 lei / buc
Biokarpet
Lapin Skin LT Grey 9
Culoare: Gri
Pret: 472 lei / buc


Armonizează culoarea covorului cu celelalte elemente din încăpere, precum sunt finisajele sau piesele de mobilier. Acestă trăsătură a covoarelor pufoase îți oferă libertatea de a le contextualiza atât în ambientele clasice, ori shabby-chic sau nordice. Practic nu există stil de design interior în care astfel de covoare să nu se preteze!
 

Biokarpet
Covor lână Flokati Natural
Culoare: Alb
Pret: 759 lei / buc
Biokarpet
Covor lână Flokati Blue
Culoare: Albastru
Pret: 190 lei / buc
Biokarpet
Covor lână Flokati Black
Culoare: Negru
Pret: 190 lei / buc

Întotdeuna există o alternativă

În cazul în care preferi acest tip de covoare pufoase, dar realizate din materiale actuale, precum sunt poliesterul sau blana naturală, poți opta pentru astfel de variante, căci în portofoliul nostru  vei găsi atat covoare cu firul lung, țesute din poliester cat și modele din blană artificială. Diferența primă este legată, firește, de preț, deoarece cele din materiale naturale sunt mai scumpe. Poliesterul imita ca aspect firele din lână sau bumbac insa firul are un luciu specific fibrelor sintetice. La nivel cromatic, covoarele din fibre sintetice pot fi vopsite în culori mult mai variate și mai tari.

Atât covoarele din lână, bumbac, blană naturală cât și cele din poliester sau blană artificială sunt tratate antistatic, astfel încât să rămână pufoase timp îndelungat și cu un aspect mereu fresh. De aspectul lor nu va trebui să îți faci mari probleme, căci aceste covoare se curăță chimic sau prin aspirare ușoară, fără ca textura lor specială să aibă de suferit.

Biokarpet
Covor pufos Satal Shaggy Lila
Culoare: Mov
Pret: 588 lei / buc
Biokarpet
Covor pufos Reggal Shaggy 332/16
Culoare: Negru, Crem, Maro
Pret: 1,790 lei / buc
Biokarpet
Covor pufos Satal Shaggy Fuchsia
Culoare: Roz
Pret: 309,20 lei / buc